What? - 1

Zo stonden wij op die parade een beetje om ons heen te wachten, en mijn aandacht werd gevangen door de wachtende 30 plussers die in de rij stonden om de krakkemikkige draaimolen in te gaan. Het plezier op de gezichten van de zwierende en zwaaiende mensen in het krakende apparaat verraadde dat het hier toegestaan was je even als kind uit te laten.

Het apparaat gaf de indruk nodig een onderhoudsbeurt te moeten krijgen, maar door geldgebrek alleen een paar nieuwe schroefjes cadeau had gekregen. En zo kwam ik op de gedachte dat een dergelijke attractie vast vrijwilligerswerk moest zijn.
Even een rekensommetje: er zijn 16 plaatsen, de rij is lang maar niet iedereen wil samen in een bakkie, dus 12 personen per rit. Een rit duurt ongeveer vijf minuten, dat is snel 12 ritten per uur, laten we voor het gemak zeggen dat met wat smeerwerk tussendoor je op 10 ritten komt, en het machientje 6 uur per dag draait. Gooi daar nog even bovenop dat de parade zeker 8 weken draait, en de mensen er blijkbaar geen moeite mee hebben om 3,50 te betalen, kom je op ruim 23 duizend euro.

...

What? Dat valt dus wel even mee, voortaan kijk ik met heel andere ogen naar uitbaters van dergelijke attracties. Want zelfs als je alle kosten en tegenvallende dagen meetelt, zal het niet zo tegenvallen als je als buitenstaander zou denken.


Published on July 25th, 2008 @ 21:45:12 . Posted in Wonder.