Talking 'bout my generation

Genesis zong het al in de jaren '80: 'My generation will put it right.' Maar wat is er van die belofte gekomen nu de jeugd van vandaag die generatie ter verantwoording roept? more »

Published on September 29th, 2019 @ 17:56:00 . Posted in Wonder, Personal. Tags: Klimaat, generatie, staking.

Life on top

Als je hoog in je piramide zit, kun je alleen naar beneden kijken en bang zijn voor enig ongeluk. Dat beseffen maakt je weer gelukkiger. more »

Published on March 25th, 2017 @ 20:21:00 . Posted in Personal. Tags: besef, geluk, piramide.

Voor elkaar

Als de geschiedenis iets leert dan is het dat macht in onverwachte handen kan komen. Met de stem van het volk kan een groep veel voor elkaar krijgen. Maar doet een ieder dat ook voor elkáár? more »

Published on November 26th, 2016 @ 21:19:00 . Posted in Personal. Tags: Asscher, politiek, stem, voorbeeld.

Oorzaak en gevolgen

Het vervolg op een vorig bericht waarin ik terugkom op het inzetten van een netwerk om je kennis uit te breiden. Je werkplek is ook een netwerk, waar velen samenwerken om iets moois te bereiken. more »

Published on August 18th, 2012 @ 21:11:00 . Posted in Wonder, Personal.

Mind over matter...

Het was tijd voor een nieuw autootje. De garageman was er duidelijk in, het was allemaal nog wel te repareren maar voor hoe lang, en voor dat geld kocht je toch al snel een knappere auto. Nu wilde het toeval dat hij in korte tijd een leuke tweedehands auto in de aanbieding kreeg. more »

Published on June 9th, 2012 @ 15:22:00 . Posted in Personal.

And in this corner... Ego vs. Altruïsme

Het is soms best moeilijk om je in te leven in de gedachten van de ander. Je moet er al moeite voor doen om mee te beginnen. Er zijn maar weinig mensen die ik ken die zich van nature inleven, en zij hebben mijn bewondering. En daarbij wordt die moeite niet altijd beloond zoals je zou denken. Daarom een positief voornemen. more »

Published on January 2nd, 2012 @ 23:51:00 . Posted in Wonder, Personal.

1 3 4 5