Mind over matter...

Het was tijd voor een nieuw autootje. De garageman was er duidelijk in, het was allemaal nog wel te repareren, maar voor hoe lang, en voor dat geld kocht je toch al snel een knappere auto. Nu wilde het toeval dat hij in korte tijd een leuke tweedehands auto in de aanbieding kreeg.

Maar ja, om nu op een verjaardag te zeggen dat je in een Space Star rondrijdt, is gewoon niet zo sexy. En in mijn prettige baan kom ik regelmatig bij scholen op bezoek, dan wil je toch een beetje knap verschijnen. In een laguna of een A4 of zo.

Maar dan! Dan ga je eens rondkijken op internet en je vraagt hier en daar eens wat anderen voor ervaring hebben, en dan blijkt een autootje dat er leuk uitziet en ook niet zo duur is, toch aardig wat mankementen te vertonen, of dat van plan is te gaan doen. Want je kunt je afvragen waarom mensen hun auto van de eerste hand doen.

Het is een rode Dus ging ik eens tellen wat mijn ouwe trouwe allemaal aan kosten heeft opgeleverd. Buckle up:
- Kromme remschijven
- Verroeste zekeringkast
- Verstopte remleiding
- Vastgelopen slot
- Versleten remschijven
- versleten remschoenen
- Weggeroeste dorpel
En dan zouden er op korte termijn nieuwe banden, een nieuwe uitlaat en een nieuwe distributieriem bij komen. Dat levert al met al een aardige som op. En dat zag ik komende jaren niet zitten.

Dus. Taadaah! De nieuwe mobile. Een keurige hoogzitter voor Opa die in het weekend nog eens met de kleinkinderen weggaat, en af en toe met vrouw en haar koffers naar het buitenland gaat. En daar rijd ik dan in. Maar dan wel met alles erop en erin, keurig onderhouden door een betrouwbare garageman en met flinke zekerheid dat je iemand nog eens een rit kunt aanbieden waarbij je degene daadwerkelijk thuis kunt brengen. Alleen een fiets achterin meenemen zal iets lastiger worden. Maar dat zal zijn tijd wel duren.


Published on June 9th, 2012 @ 15:22:00 . Posted in Personal.