INFO

als kleuter...Op een zonnige zondagĀ in 1976 ben ik geboren.
In een fijne en beschermde buurt groeide ik op met crossfietsen, bieten gooien en ontdekken hoe de diaprojector er van binnen uitzag. En daarnaast naar de basisschool waar veel werd geleerd, voornamelijk op het gebied van zang en toneel.
Daarna naar Purmerend, naar de middelbare school, waar ik veel gedaan en geleerd heb, al was dat niet altijd in de les, maar vooral tijdens bijeenkomsten voor organisaties en het verzorgen van creatieve uitingen.
Toen moest er een keuze gemaakt worden, en omdat film een grote aantrekkingskracht had, wilde ik daar graag in verder. Dat bleek niet eenvoudig, dus besloot ik theaterwetenschappen te studeren om op die manier verder te komen. Na enige jaren en een goede poging op de Filmacademie te raken, moest er maar een volgende keuze gemaakt worden.
Dus naar de PABO, om de kinderen te leren een stapje verder te komen in de wereld. En gelijk maar naar Haarlem, om daar teĀ  wonen. Leuke studie, leuke stad, leuke tijd. En zoals vaak gebeurt met stages op beroepsopleidingen bleef ik werken op de school waar ik al was, en heb daar een aantal jaar een ongelooflijk goede tijd met fijne collega's en leergierige kinderen meegemaakt. In de spaarzame vrije uurtjes veel energie gestoken in het maken van educatieve websites, muziek, reizen en een heuse musical van a tot z.
Toch deden de spaarzame uurtjes en de vraag om energie mij afvragen of dit het toekomstbeeld voor de komende twintig jaar was. Dus even om mij heen gekeken wat er nog meer te leren is in de wereld, en of dat maken van die films op een andere manier ook zou kunnen.
Zo ben ik terecht gekomen op verschillende plekken, en ben op het moment een zinnige bijdrage aan het leveren op de UPvA en Pabo HvA, waar studenten de nieuwe leerkrachten van de nieuwe kinderen worden.


Published on July 23rd, 2010 @ 16:29:00 . Posted in Personal.