Voor elkaar

Volgens mij wordt 15 maart een belangrijk moment. Als de geschiedenis iets leert dan is het dat macht in onverwachte handen kan komen. Met de stem van het volk kan een groep veel voor elkaar krijgen. Maar doet een ieder dat ook voor elkáár?

Veel mensen ervaren problemen en zijn daardoor op zoek naar hoop. Het is te begrijpen dat zij willen vertrouwen in iemand die roept dat de problemen worden verminderd. Hoop wordt geen waarheid door het wegsturen van problemen maar door het aanpakken van de oorzaken. Door mensen in de armen te sluiten in plaats van buiten te sluiten. Een stem voor de oplossing is beter dan een stem tegen het onbekende. Een gekozen leider stelt grenzen en regels maar is vooral het voorbeeld van wie je wilt zijn en hoe je met anderen omgaat.

Daarom zal ik kiezen voor Lodewijk Asscher. Een toegankelijk persoon met goede ideeën in een grote partij. Want met veel mensen is een verschil te maken. Samen voeren wij het beleid uit dat hij heeft ingevoerd vanuit een visie om de maatschappij nog beter te maken. Hij geeft regels en grenzen zonder daarover te roepen en is het voorbeeld dat anderen zou sieren. Ik zal een ander niet vragen mijn voorbeeld te volgen, maar wel goed na te denken over het belang van een ieders stem voor de geschiedenis die nog komt.


Published on November 26th, 2016 @ 21:19:00 . Posted in Personal. Tags: Asscher, politiek, stem, voorbeeld.

Elmo

Afgelopen week weer begonnen met ons huisvriendje Elmo. Lief, geïnteresseerd en klaar om een weekje te logeren. Dit sociaal experiment, afgekeken van de logeer-beer bij kleuters, was vorig jaar een groot succes. En het werkt. Wanneer je Elmo bij je hebt in de wetenschap dat je aan het eind van een week aan je klasgenoten vertelt wat jou bezighoudt, ga je daar bewuster naar kijken. En neem je net dat extra stapje uit je zone om een fraai plaatje van dat moment te laten zien. Via ons vriendje wordt de sociale factor vergroot. Je hebt de controle over de persoonlijke informatie die je wilt delen, en door dat delen creëer je een groter groepsgevoel. Een trede van sociale acceptatie. Elmo is op pad met de eerste student. benieuwd wat hij dit jaar allemaal gaat beleven.


Published on September 24th, 2016 @ 13:21:00 . Posted in Bare. Tags: elmo, sociaal, vriend.

Home, home again

Los Angeles - Haarlem. 9043 km. 52°22'43.5"N 4°37'45.6"E

We hadden afgesproken de motoren om 9.00 uur in te mogen leveren, maar meer mensen hadden die tijd afgesproken. Er bleek die dag een veteran memorial ride te zijn en zo'n beetje alle motorrijders hadden voor de deur van Eagle Rider afgesproken. Gezellig en fraai, compleet met band. Het personeel had er niet veel van en kwam ons hartelijk onthalen. Na een vlugge inspectie waren we klaar om te gaan. Fijne service, bevestigd door een taxi naar het hotel.
Nog een dag over dus we wilden naar het centrum. De metro nemen leek een goed idee, maar nadat we naar het vliegveld moesten, door moesten shuttlen, de eerste metro hadden gepakt en uit de tweede metro moesten om met een bus door Compton te worden vervoerd hadden we het idee dat een taxit een beter idee was. Het centrum was mooi en stads maar niet wat je van de tweede stad van de VS zou verwachten aan massa. Een rustige afsluiter dus die we hebben besloten met de verstandige keuze van een taxi. Spullen opgehaald bij het hotel en door naar het vliegveld. Dit keer de eersten dus zeker weten dat we niets misten, en na ongeveer 17 uur waren we op Schiphol. Of we niet weg waren geweest. Uit de verhalen blijkt dat dát wel mee zal vallen en die zullen nog jaren worden verteld.

Home, home again
Home, home again
Home, home again
Home, home again

Published on May 9th, 2015 @ 20:00:00 . Posted in Riding. Tags: motor, thuis, trip, usa.

City of Angels

Barstow – Los Angeles. 256 km. 33°56'47.5"N 118°22'16.3"W

Ook deze dag waren er weer buien op de rader. En weer hadden we ervoor gekozen vroeg weg te gaan. Ook deze keer werd het hoogtepunt bereikt op de berg, in dit geval aan de noordzijde van LA om de stad binnen te rijden. Daar was de grijze massa wel erg dreigend en daarbij was de gegroefde Interstate niet fijn om op te zijn. Dus natter aan de binnenkant dan de buitenkant van het pak pakten we de eerste pauze. Toen het opklaarde ging het wel weer en vervolgden we de Route66. Dit was zoals voorzien voorzien van erg veel verkeerslichten dus we hebben een stukje gesmokkeld over diezelfde gegroefde weg maar daarmee kwamen we eerder aan de leuke zaken toe zoals de stranden en Universal Studios. Wat een bezoek daar betreft een mooie dag want rijen waren er nauwelijks en het was niet snikkend heet zodat iedereen er plezier in had. Het was toch nog een eindje naar het hotel dus bijtijds de boel gepakt en de laatste zaken in orde gemaakt om de laatste dag netjes af te kunnen gaan sluiten.

City of Angels
City of Angels
City of Angels
City of Angels
City of Angels
City of Angels
City of Angels
City of Angels

Published on May 8th, 2015 @ 20:00:00 . Posted in Riding. Tags: la, motor, trip, usa.

An ocean with its life underground

Las Vegas – Barstow. 250 km. 34°53'15.0"N 116°59'42.0"W

Vandaag hadden we de keuze snel naar Barstow of via Death Valley. Aangezien we al genoeg woestijn hadden gezien hebben we gekozen voor het eerste. Dit gaf de kans naar een oud mijnstadje te gaan. Meer een attractie dan historie gezien de vele airco's die zijn ingebouwd en de 12 dollar die je voor een rondje om de berg betaalt maar dat is het openluchtmuseum dan ook. Dus een kijkje in de oude tijd genomen met vooral het idee dat velen op deze manier probeerden een toekomst te vinden in de droge omgeving van het nieuwe land. Het laatste stukje naar de stad was snel gedaan. Pas de volgende ochtend bleken de denderende treinen allemaal te verzamelen in het enorme rangeerterrein van de stad.

An ocean with its life underground
An ocean with its life underground
An ocean with its life underground
An ocean with its life underground
An ocean with its life underground
An ocean with its life underground
An ocean with its life underground
An ocean with its life underground

Published on May 7th, 2015 @ 20:00:00 . Posted in Riding. Tags: death, motor, trip, usa, valley.

Viva Las Vegas

Kingman – Las Vegas. 167 km. 36°07'33.4"N 115°09'17.6"W

Over de route66 verder gereden naar de Hoover Dam. Veel van gezien en veel over geleerd. Mooi te zien dat zoiets imposants en ingenieus zo simpel in essentie is. Een zeer kundig en enthousiast verteller nam ons mee naar de generatoren en gaf in heldere taal aan wat er zo mooi -en minder- aan de Amerikaanse krachten was.
Na dit fraaie bezoek zou je verwachten door de woestijn naar Las Vegas te gaan maar die was er niet echt. Veel voorsteden en pretparadijsen waar je voor een klein bedrag een machinegeweer mocht leegschieten. Dit was een waarschuwing voor de plek waar we op afgingen. Las Vegas is een mooie stad met veel pracht en praal en entertainment in vele vormen. Het lokt ook vele mensen. Zeer typerend dat in het hotel direct naast de incheckbalie de gokkasten staan opgesteld. Maar we waren er niet om te kijken naar de mensen die hun geld in de machine stopten, maar de hotels, de lampen en de shows. Dus over the strip gelopen, biertjes van een tientje gedronken en een mooie show van Cirque du Soleil gezien. En gezien de  snelheid waarmee de inleg van rookies aan de speeltafels in de pockets verdween, het geld maar gelaten waar het was.

Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas
Viva Las Vegas

Published on May 6th, 2015 @ 20:00:00 . Posted in Riding. Tags: motor, route66, trip, usa.

1 3 4 5 6 7 8 9

©2017 by Arjan Heek • ContactHelp
Blog theme design by Andrew Hreschak